Bilsemester i Sverige i år – besök Öland

I Sverige är Öland den näst största ön och vårt minsta landskap. Vad du än är ute efter så kan du säkert hitta det på Öland då ön onekligen har mycket att erbjuda. Här finns allt från stadsliv och strandhäng till naturupplevelser och sevärdheter. Eftersom ön inte är så stor så är den ett bra resmål för en bilsemester.

Ölands många sevärdheter

På öns västra kust hittar du Borgholms slott, ruinen av det vackra barockpalats som Karl X Gustav lät bygga på mitten av 1600-talet. Slottet är öppet för allmänheten och är väl värt ett besök. Du som föredrar att vandra i vacker natur bör bege dig till Stora alvaret på södra Öland. Njut av de öppna vidderna och den storslagna utsikten eller ägna dig åt att fågelskåda eller att titta på vackra blommor och örter. Stora alvaret är dessutom med på FN-organet Unescos lista över världsarv.

Bad och boende

Om det är något som Öland har gott om så är det stränder. Böda Sand är kanske den mest kända, men det finns många fler att välja mellan. Faktiskt över 50 officiella stränder. Oavsett om du sedan föredrar att bo på hotell, campingplats eller i stuga så kan du hitta det på Öland. Läs mer här.