Skoterhjälmen är din bästa vän

Nu när vintern börjar närma sig är det viktigt att tänka på hur halt det kan bli. Det är många som tycker det är kul att åka skoter när det är snö och is ute.

Men glöm inte säkerheten först. Skoterhjälmens historia är inte så lång då människor förr tyckte det var okej att åka utan hjälm. Skoterhjälmen är precis lika viktig som din cykelhjälm. Förutom att den finns att köpa i massa häftiga färger och mönster, hjälper den också till att halvera risken för huvudskador.

Modeller och Pris

Det finns olika modeller att välja på när du köper skoterhjälm. Hjälmar som täcker ditt ansikte eller hjälmar som har en framskjutande underdel. Det finns också den öppna hjälmen eller den öppningsbara hjälmen. Vad du än väljer för hjälm är det viktigt att vara noga, då den kan hålla ditt huvud säkert i flera år.

En bra skoterutrustning och skoterhjälm kan kosta dig upp till flera tusen kronor. Ett tips är att kolla internet och köpa en hjälm begagnat eller hitta hemsidor som säljer nya hjälmar för bra priser. Om en hjälm för 4000 kronor känns dyr går det också att hitta hjälmar under tusenlappen. Med en bra skoterhjälm kommer vintern att bli mycket roligare.