Svenska Bilsportstjärnor

Sverige har sin storlek till trots genom åren varit relativt framgångsrika inom motorsport och kanske framförallt inom bilsport. De klarast lysande stjärnorna idag är Marcus Ericsson och Mattias Ekström. 

Marcus Ericsson

Marcus Ericsson är bara 24 år gammal men är ändå redan en av svensk motorsports mest framgångsrike förare. I och med att han blev den förste svenske Formel 1-föraren på över 20 år så är det nog rättfärdigt att kalla honom det. Även om oddsen var skyhöga redan innan första loppet på att han skulle kunna ta en enda poäng så har han gjort en fullt godkänd säsong utifrån förutsättningarna han fått av sitt stall Caterham under säsongen.För det har stormat rejält kring dem och trots ett ägarbyte mitt i säsongen så gick Caterham nyligen i konkurs. Och det har inte varit någon hemlighet att Örebroaren under hela säsongen kört i en bil som inte kunnat konkurrera med de andra förarna, något som troligtvis är till hans fördel nu när säsongen lider mot sitt slut och det ska förhandlas med andra stall om en plats i deras team.Bara att köra Formel 1 har varit en upplevelse och en höjdpunkt för Marcus Ericsson, men frågan är om det inte säsongens höjdpunkt i övrigt var när han fick köra i Formel 1-bil i centrala Örebro. Här ser ni en bild från denna unika händelse.

— Marcus Ericsson (@Ericsson_Marcus) September 15, 2014

Mattias Ekström

Mattias Ekström är i jämförelse med Marcus Ericsson nästan att betrakta som en veteran med sina 36 år. Ekström kör i DTM-serien för Audi och avslutade nyligen säsongen på bästa tänkbara sätt då han vann säsongsavslutningen på Hockenheim i Tyskland. I och med detta så säkrade han för sitt stall, Audi, vinsten i konstruktörsmästerskapen och för sig själv en andraplats i DTM-serien. Detta är andra gången han kommer på andraplats totalt i DTM-serien som han också har vunnit två gånger (2004 och 2007).Dalmasen från Falun har förutom detta också varit nominerad till både Jerringpriset och till idrottsgalans pris för bäste manlige idrottare. Hans avslutande seger på Hockenheim var hans andra seger i följd i serien och det ser onekligen ljust ut inför kommande säsong.