Ta hand om din fyrhjuling (ATV)

Du kanske är en av de många som skaffat sig en ATV, en så kallad fyrhjuling. Om man bor på landet så kan detta vara en bra investering i hjälp vid snöröjning, hantering av skog och annat viktigt på en gård. Det kan också vara helt och hållet för nöjes skull som man köper sig en fyrhjuling.

Som med allt man skaffa sig så gäller det att sköta om och underhålla och så även din fyrhjuling. Den kräver en viss service likaväl som din bil eller andra fordon gör. Det ska bytas olja i motorn och fixas så den är körduglig. Har du tillgång till ett garage så är det mycket enklare att hålla på med din ATV. Se till att skaffa dig det du behöver för att kunna fixa med din fyrhjuling. Det kan vara reservdelar som behöver bytas ut men också tillbehör som gör din ATV mycket bättre.

Alla motordrivna fordon behöver servas för att de ska fungera. Detta är viktigt för att din ATV ska gå att starta och du ska kunna åka iväg. Den kommer att hålla längre om du sköter om den på bästa sätt. Se till att få rutiner på din service och att du regelbundet kollar igenom maskinen så att allt är som det ska med den. Det kan vara små saker som gör att motor eller drivning fungerar bättre. Kolla också upp så att bromsar, belysning och annat viktigt fungerar som det ska.